Lambaid kaitsnud koerad pidasid omapäi 20 päeva metsatulekahjus vastu

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maremma lambakoerad on truud ja kuulekad töökoerad, kes vajavad palju liikumist.
Maremma lambakoerad on truud ja kuulekad töökoerad, kes vajavad palju liikumist. Foto: Wikimedia Commons

Kanada meedias pälvisid suurt kiitust ja tähelepanu kaks koera, kes kaitsesid lambakarja ka siis, kui nad olid 20 päeva metsatulekahjude meelevallas.

Kanadas Briti Kolumbias alates tänavu aprillikuust möllanud metsatulekahjud on sundinud tuhandeid inimesi evakueeruma, nende hulgas ka lambakasvataja Lynn Landry peret, kes pidi juulikuus kodust lahkudes oma loomad maha jätma, kirjutab Daily Mail.

Pere kasvatas üheksakümnepealist lambakarja, keda valvasid kaks maremma lambakoera. Lahkudes jättis pere koertele suure, 35-kilose toidukoti lootuses, et koerad saavad vahepeal hakkama ja jäävad ellu.

20 päeva hiljem koju naastes leidis Lynn Landry oma koerad Tadi ja Sophie ikka veel lambaid valvamas, ehkki tulemöll oli olnud nii ulatuslik, et elumaja ja abihoonete küljed olid mustaks põlenud. Koerad olid terved ning samuti ka lambad, kellest küll üks hukkus.

Nüüd on Tad ja Sophie kangelased ning perenaise sõnul poleks lambad ilma koerteta ellu jäänud. Koerad kaitsesid villakerasid lisaks lõõmavale tulele ka karude ja koiottide eest.

Sotsiaalmeedias on mõned inimesed siiski avaldanud pahameelt, et pere koerad maha jättis. Lynn on neile kommentaaridele vastanud, et muretses äraoleku ajal koerte pärast iga päev, aga perel ei lubatud varem koju naasta.

Kanada idaosas on alates aprillikuust alguse saanud metsatulekahjud hävitanud 2,5 miljonit aakrit metsa ja põllumaad ning 45 000 inimest on olnud sunnitud oma kodudest lahkuma.

Peale seda, kui Tad ja Sophie said tänutäheks soojad patsutused ja maitsvad lihatükid, üritab pere aegsasti oma tavapärast elurütmi taastada.

Loe ka: Kaheksa eri koeratõugude esindajat, keda ei pea uks ega värav

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles