Kõige veidramad asjad, mida on loomade kõhust leitud

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Vahel neelavad loomad alla midagi sellist, mis neile sugugi süüa ei sünni, olgu põhjuseks nende füüsiline võimetus kogemata suhu pistetud võõrkeha eemaldada või nad ei taipagi seda teha. Portaal Ranker on välja toonud loomad, kelle kõhust on lausa üllatavaid asju leitud.

Vibraator tursa kõhus

Kui norrakas Bjørn Frilund viiekilose tursa kinni püüdis, tuli kala kõhust lisaks poolseeditud toidule lagedale ka vibraator. Kalamehed arvasid, et küllap oli kala vidina kogemata alla neelanud, ajades selle segamini mõne maitsva peajalgsega.

Elevandi kõhust leiti terve prügimägi

Jumbo oli kuulus tsirkuselevant, kes trupiga mööda USA eri osariike ringi reisis. Kui loom suri, lõigati ta sõna otseses mõttes tükkideks, et tema kehaosad üle riigi erinevatesse teadusasutustesse laiali saata. Looma lahti lõigatud kõhust leiti ka üsna mitmekesist rämpsu nagu mündid, politseivile, võtmed ja kruvid.

Koer, kes sõi naelu

Kui USAs Floridas elav pere märkas, et nende koer nimega Hooch kuidagi oksendamist ei lõpetanud, toimetasid nad koera arsti juurde. Röntgenipildid näitasid, et koer oli alla neelanud suure hunniku naelu ja kruvisid, mis oli mööda maja laiali vedelenud. Tegu oli õnneliku õnnetusega ning Hooch paranes.

Kilpkonn, kes sõi end müntidest paksuks

Turistide kombel veekogudesse raha visata, võib olla traagilisi tagajärgi. Tais leiti kilpkonn, kes turistide lemmikpaigas elades suutis alla neelata umbes 1000 münti. Pahaaimamatu kilpkonn oli pannud suur osa tema tiiki visatud müntidest nahka ning kogus oli nii suur, et looma kilpki mõranes.

Operatsiooni käigus mündid eemaldati ja arstid üritasid ka kilpi parandada, kuid mürgine metall oli loomale mõju avaldanud ja põhjustanud infektsiooni. Kaks nädalat peale operatsiooni kilpkonn suri.

Lõhe kõhust leiti pöial

1992. aastal USAs Wyomingi osariigis leidis kalamees lõhekala kõhust inimese pöidla. Lõpuks jõuti ka pöidla omanikuni, kelleks osutus aasta varem paadiõnnetusse sattunud mees. Mees oli õnnetuse käigus jäänud ilma oma kahest sõrmest ja pöidlast. Ehkki sõrmed leiti koheselt peale õnnetust ning õmmeldi taas käe külge, jäigi pöial leidmata.

Ilmselt oli lõhekala pöidla nahka pistnud ning see oligi aastaks seedimata kujul kala kõhtu jäänud.

Hallvaal

Kui surnud hallvaal USAs Seattle´is 2012. aastal randa uhuti, hakkasid teadlased uurima põhjuseid, mis hiiglasliku imetaja tappa võisid. Uurides vaala kõhu sisu, leidsid teadlased sealt terve hulga asju. Muu hulgas oli loom nahka pannud gofipalli, puutoikaid ja plastmassesemeid. Teadlased olid arvamusel, et tegemist oli ookeanis hulpinud prahiga, mille pahaaimamatu vaal nahka pistis.

Alligaatori kõhust tuli välja terve hirv

USAs Alabamas kinnipüütud hiiglasliku alligaatori kõhu sisu hämmastas teadlasi: sealt tuli välja terve, umbes 45 kilo kaaluv hirv.

Jaanalind, kes sõi kõike

Kui Londoni loomaaias 20. sajandi alguses seal elanud jaanalind suri, otsustati lind lahata, et teada saada surma põhjus.

Linnu kõhust tulid välja salvrätikud, kinnas, köis, mündid ja konks. Ühesõnaga oli hiiglaslik lind söönud igasugu prügi, mida loomaiakülastajad olid puuri visanud.

Kalmaar, kelle sees tiksus pomm

Suur oli Hiina kalamehe üllatus, kui ta enda püütud kalmaari seest kummalise pommi meenutava eseme leidis. Kohalekutsutud eriteenistus kinnitas mehe kahtlusi ning tegu oligi pommiga, mis oleks iga hetk lõhkeda võinud. Ilmselt oli näljane mereelukas pommi krevetiga lihtsalt segamini ajanud.

Loe ka: Loomad, kes valivad endale kaaslase kogu eluks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles