Video: pähe kuuli saanud elevant palub inimestelt abi

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elevandid on ühed kõige targemad loomad. Neil mitte pole ainult hea mälu, vaid nad suudavad ka lahendada keerulisemaid probleeme. Kuid Zimbabwe arstid ei suutnud siiski uskuda, kui elevant nimega Pretty Boy ühel päeval neile lähenes.

Arstid said kohe aru, et midagi on tõeliselt korrast ära. Paistis, et elevant küsib neilt midagi, kuid nad ei suutnud aru saada, mis see on. Siis märkasid nad looma pead – ning sedagi, et nad peavad imekiiresti nüüd tegutsema.

Nimelt nägid arstid, et loom on peast haavatud ja et elevant otsis nende tähelepanu abi saamiseks: tema peas oli suur kuul ja vaene loom oli tõenäoliselt tõsistes valudes. Kuulihaava nähes oli arstidel selge, mis oli elevandiga juhtunud: ta oli jäänud salaküttide püssi ette, kuid lask ei osutunud koheselt surmavaks. Salaküttimine on elevantide üks suurimaid vaenlasi.

Mis teeb selle loo veelgi erilisemaks on tõsiasi, et elevant paistis suutvat eristada, millised on head inimesed, kes teda aidata saavad, ning ei pidanud neid salaküttideks, kes ometi olid talle nii palju valu põhjustanud.

Hiljem nime Pretty Boy saanud elevant tuimastati, talle tehti röntgen ja arstidel õnnestus kuul kohapeal eemaldada. Pretty Boy oli pärast operatsiooni natuke uimana ning isegi tukastas puu najal, kuid tänu arstide abile saab ta õnnelikult oma elupäevi edasi veeretada.

Vaata hämmastavat lugu videost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles