Norras põhjustasid lammaste väljaheited kümnete ratturite äkkhaigestumise (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Norra aset leidnud mägijalgratturite võidusõit lõppes umbes viiekümne ratturi haigestumisega. Arstide kinnitusel oli ratturite äkkhaigestumise põhjuseks lammaste väljaheited, mille vihmavesi oli sõiduteele laiali uhtunud ning mille pritsmed sattusid sõitjate joogipudelitele.

Juuni lõpus Norra kaguosas Transøsterdalenis toimunud võidusõidust osa võtnud kolmesajast jalgratturist tabas vähemalt viitekümmet osalenut võistlusejärgselt palavik, kõhuvalud ja kõhulahtisus, kirjutab Norra rahvusringhäälingu NRK uudisteportaal.

«Kõige tõenäolisemalt on tegemist kampülobakteri tekitatud infektsiooniga,» sõnas võistlejate tervist kontrollinud dr Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, vihjates bakterile, mis elab paljude loomade sisikonnas.

Vihm oli lammaste väljaheited laiali uhtunud ning roojaga kokku puutunud vihmapritsmed sattusid ratturite joogipudelitele, kätele ja näo piirkonda. Sealt kandusid bakterid aga organismi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles