Lustakas video: Tallinna loomaaia ninasarvikupoeg õpib püherdamist

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna loomaaed/Facebook

Õnneliku juhuse tahtel täpselt loomaaia endise direktori Mati Kaalu sünnipäeval, 3. juunil ilmavalgust näinud pisike ida-aafrika teravmokk-ninasarvikutüdruk kasvab kenasti ning õpib emalt ninasarvikutarkusi.

Tallinna loomaaed teatab oma Facebooki lehel, et õige pea hakkab pisike ninasarvik ka õueaedikus külastajaid rõõmustama, aga seni saavad kõik huvilised pere tegemisi jälgida loomaaia kodulehe ninasarvikukaamerast.

Ninasarvikupoeg põtkib peaga ja on teinud juba esimesed ninasarvikuhüpped. Värskes videos on näha, kuidas pisike jõnglane aedikus ringi kappab, maapinnal püherdab ja oma ema Kibibi elu igati lõbusamaks teeb.

Loomaaed avab peagi ka ninasarviku beebiblogi.

Aafrikas elava teravmokk-ninasarviku (Diceros bicornis) kolme alamliigi esindajaid on looduses alles üle 5000. Teravmokk-ninasarvikud on globaalse punase raamatu järgi maailmas äärmiselt ohustatud.

Vaata ka, kuidas pisike ninasarvik esimesi mänguoskusi näitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles