Galerii: emalõvi lapsendas orvuks jäänud lõvipojad

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Aafrikas asuvas Tswalu Kalahari looduspargis võttis emalõvi oma hoole alla samas karjas elanud ja haiguse tõttu surnud õe kutsikad.

Kaks lõvikarjas elanud õdedest emalõvi said kutsikad 2016. aasta augustis, kuid üks emalõvi suri jaanuaris viirushaiguse tõttu, jättes kutsikad orvuks. Tema 10-aastase õe emainstinktid lõid välja ning nii võttiski kogenud emalõvi kutsikate kasvatamise üle.

Fotograaf Mike Sutherlandi sõnul võivad isalõvid, kes ei ole lõvikutsikatega veresuguluses, noored loomad tappa. Sama võib juhtuda ka siis, kui piirkonda tuleb tugev, domineeriv isane. Samas karjas elavad emalõvid aga püüavad teinekord kohelda orvuks jäänud kutsikaid nagu enda omi. Nad püüavad kutsikatele toitu ja kaitsevad neid.

«Fotol on näha, kuidas lõvipere tuleb söögipaigast, kus nad maiustasid eelmisel õhtul püütud saagiga ning on teel veekogu juurde janu kustutama. Kutsikad olid mänguhimulised terve hommikupooliku. Mänguline käitumine aitab neil edaspidiseks eluks oskusi õppida, kui nad peavad täiskasvanuna oskama jälitada ja saaki jahtida,» selgitas Sutherland.

Vaata veel: Lustakas jääkaru unustas end lilleõite ilu nautima

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles