Päästjate töökas nädal: abi vajasid siil, püüton, rebasepoeg ja pardipere

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet/Facebook

Nädala jooksul tuli päästjatel lisaks inimestele abistada rebasekutsikat, siili, viia ohtlikust kohast eemale pardipere ja toimetada koju plehku pistnud madu.

Siili päästmine kulupõlengust

Foto: Päästeamet/Facebook

Nädalavahetusel sai Tallinna kesklinna päästekomando väljakutse maastikutulekahju kustutamisele. Tulekolde likvideerimise käigus anti abi ka hätta jäänud siilile, kes toimetati ohutsoonist eemale ja kellele anti turgutuseks vett juua.

Päästeamet tuletab meelde, et kulupõleng on ohtlik nii keskkonnale kui ka loomadele-lindudele, kes ei jõua tule eest kiiresti ära minna. Näiteks võivad tulle jääda abitud looma- ja linnupojad.

Seetõttu on oluline meeles pidada, et suitsukonid tuleks visata selleks ettenähtud kohta ning samamoodi tuleks teha ka lõket vaid selleks ettenähtud paikades.

Torusse kukkunud rebasekutsikas

9. mail aitasid Ida prefektuuri patrullpolitseinikud Jõhvis rebasekutsikat, kes oli tänaval sügavasse torusse kokkunud.

Politseinikud märkasid Jõhvis Rakvere teel murelikku naisterahvast, kes käega viibates politseinike tähelepanu püüdis. Seisma jäädes selgus, et läheduses on sügavasse torusse kukkunud rebasepoeg, kes omal jõul sealt enam välja ei saanud.

Pikalt mõtlemata aitasid politseinikud käepäraste vahenditega rebasepoja torust välja ja päästeti nii tema elu.

Tartus pääses korterist välja püüton

Foto: Lõuna päästekeskus

10. mail kell 10.43 said päästjad väljakutse, et Tartus Mõisavahe tänava ühte koertermajja, kus ühest korteris oli madu lahti pääsenud ja naabri rõdule põgenenud.

Abipalve edastas päästjatele mao omanik, kes looma ise naaberkorteri rõdult kätte ei saanud.

Päästjad ronisid redeli abil rõdule, võtsid rõduääre vahele peitu pugenud mao välja, panid kotti ja andsid üle omanikule. Püüton ei ole mürgine madu ning päästjate sõnul oli ta jaheda ilma tõttu üsna uimane ning nii tuli rühmavanem tuli temaga oma tervisega riskimata toime.

Mao omanik lubas tänutäheks päästjatel tutvuda oma suure kollektsiooni terraariumides elavate loomadega, kelle hulgas peale püütoni on veel iguaanid, varaanid ja muud taolised elukad. Peale sooja veega turgutamist muutus ula peal käinud roomaja veidi elavamaks.

Vanalinnas jalutanud pardipere toimetati sobivamasse keskkonda 

11. mail kell 13.47 sai Häirekeskus teate, et Tallinna vanalinnas Lühikese jala tänaval jalutab ringi pardipere. Teatajad olid mures, et pardipojad võivad ennast vigastada või mõnda auku kukkuda. Pirita päästekomando päästjad viisid linnud kastis Snelli tiiki. Lindudel ümber kolimise üle pretensioone polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles