Kuidas harjutada õuekass ümber toakassiks?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kassi, kes on juba õueeluga harjunud, niisama lihtsalt tubaseks ei harjuta. Siiski on nippe, mis aitavad seda lihtsamalt teha.

Kass, kes elab toas, on üldjuhul tunduvalt pikema elueaga. Seal ei ohusta teda ei rebased, kährikud ega ilvesed. Sel põhjusel eelistavad paljud inimesed oma karvakera pigem toas hoida.

Nipid, mis on abiks õuekassi harjutamisel toakassiks, vahendab Catster.

Paku talle pärast tubast söögipausi tegevust

Õuekassid on harjunud enamasti toas küll söömas käima, kuid pärast kõhutäidet tormavad jälle välja. Üks võimalus, kuidas kassi toas olemisega harjutada, on talle pärast söömist tegevust pakkuda.

Õpeta talle liivakastis käimist

Kuna paljud õuekassid ei oska liivakastis käia, on nad häda korral sunnitud lihtsalt õue minema. Õpeta kassile liivakastis käimist – nii on tal võimalus rohkem aega toas veeta.

Loo talle tuppa vaikne ja hubane pesa

Paljud kassid põgenevad õue sellepärast, et neil ei ole toas kohta, kus olla. Tee oma karvakerale tuppa üks mõnus pesa, kus ta saaks segamatult põõnata. Nii ei ole tal vaja pidevalt õue tormata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles