Armastuse otsingul: maailma viimane isane valge põhja-ninasarvik sai Tinderi konto

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninasarvik Sudan.
Ninasarvik Sudan. Foto: Thomas Mukoya/REUTERS

Maailma viimane isane valge põhja-ninasarvik sai Tinderi konto, et päästa liik väljasuremisest.

Keenias elava valge põhja-ninasarviku Sudani on hooldajad tituleerinud maailma kõige ihaldusväärsemaks poissmeheks, ja seda põhjusega. Imposantsel loomal on nüüd koguni Tinderi konto!

Sudan elab Ol Pejeta hoiualal, kus tema elu valvatakse ööpäevaringselt. See ei ole aga just parim olukord pruudi leidmiseks. 43-aastane Sudan pole enam esimeses nooruses ning paaritumiskatsed kahe maailmas elus oleva emase valge põhja-ninasarvikuga ei ole õnnestunud. Nüüd loodavad liigi päästjad saada abi Tinderilt.

Kommunikatsioonifirma Ogilvy Africa esindaja Mathieu Plassard ütles CNNile, et see on esimene kord, kui Tinder on midagi sellist teinud. Nimelt aitab Tinder leida raha liigi väljasuremisest päästmiseks.

Sudani Tinderi profiilis seisab: «Ma ei taha kõlada liiga enesekindlalt, aga minu liigi saatus on minu kätes». 

Need Tinderi kasutajad, kes Sudaani profiilil paremale klõpsavad, juhitakse lehele, kus saab looma viljastamisprotseduuriks raha annetada.

«Meil on kohutavalt pikk tee minna. Programm liigi taastamiseks kestab 10, aga võimalik, et isegi 15 aastat,» sõnas Ol Pejeta hoiala juhtivtöötaja Richard Vigne.

Hinnanguliselt läheb ninasarviku kunstlik viljastamine maksma 9–10 miljonit USA dollarit.

Sudani profiil on saanud väga palju positiivset tagasisidet ning annetajaid on nii rohkelt, et mõni tund pärast profiili ülespanekut oli veebileht, mille kaudu annetusi koguti, maas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles