Viis koeratõugu, kes on üllatavalt tundliku hingega

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Tundliku iseloomuga koeraga ei pea kaasnema automaatselt tülikaid probleeme. Vastupidi, nad on koostööaltid, armastavad ja peremehele truud. 

Viis koeratõugu, kes on pisut tundlikuma iseloomuga kui teised. Vahendab I Heart Dogs

Ameerika pitbull terjer

Arvatakse, et pitbull on kurja ja ründava iseloomuga. Tegelikult on tegu aga sõbraliku koeratõuga – nad mõistavad ja tajuvad väga hästi omaniku emotsioone. 

Põhjus miks arvatakse, et pitbullid on agressiivsed, on lihtne. Vanasti kasutati neid nimelt koeravõitlustes. Koer, keda ei ole agressiivseks õpetatud, on aga väga hooliv ja sõbralik. 

Borderkolli 

Tegu on koeraga, keda on lihtne koolitada. Nad on nimelt väga intelligentsed ja koostööaltid. Borderkollisid peetakse lausa üheks maailma kõige targemaks ja kergemini koolitatavaks koeratõuks. 

Cavalier King Charlesi spanjel

Algselt oli tegu sülekoeraks mõeldud loomadega. Sellepärast on nad armastavad ja südamlikud kaaslased, kes ootavad, et peremees oleks lihtsalt õnnelik.

Cavalier King Charlesi spanjelid sobivad oma iseloomu pärast väga hästi ka teraapiakoerteks. 

Bordoo dogi

Tegu on koeraga, kes on oma perekonnale või omanikule alati ustav. Ta on sõbralik kõigi vastu, keda ta hästi tunneb. 

Rotveiler

Rotveilerid on võõraste osas väga skeptilised ja vahel isegi kurjad, kuid enda omanikku hoiavad ja kaitsevad nad väga. Nad sobivad väga hästi sõja- ja politseikoerteks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles