Päevakäpad: kannatlik Miku ja valvur Jossu tahavad koos koju

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossu ja Miku
Jossu ja Miku Foto: Tartu Kassikaitse/Facebook

Eelmisel suvel sündinud kassipoisid Miku ja Jossu on väga erinevad. Miku laseb meelsasti küüsi lõigata, uudishimulik Jossu võib aga kas või valvekoera ülesandeid täita.

Miku on pika ülipehme karvaga, ümarate kõrvaotstega, valge kõhualuse ja musta värvi seljaga 2016. aasta suvel sündinud kassipoiss. Miku on väga aktiivne, uudishimulik, ergas. Küüsi lõigata ja protseduure läbi viia laseb ta hästi. Silmade puhastamise ja silmatilkade panemisega pole kordagi probleeme olnud.

Ka kammimisega on Miku nüüdseks ära harjunud. Kuna tal on pikk ja pehme karv, mis võib kergesti pulstuda, siis vajab see hooldust. Miku on saanud parasiiditõrje, ta on kastreeritud ja kiibitud.

Jossu on kasvult pisike, jässakas ja mõnusalt pehme karvaga. Jossu on samuti nagu Mikugi sündinud 2016. aasta suvel. Olgugi, et süsimusta kasuka ja roheliste silmadega Jossu on hetkel hoiukodus kõige väiksem kass, on tal julgust korraliku valvekoera jagu.

Kui keegi teises toas kahtlaselt asjatab, on Jossu kohe platsis. Hoiukodu robot-tolmuimejal hoiab ta iga kord silma peal ja profülaktika mõttes virutab aeg-ajalt käpaga.

Hommikul pärast äratuskella helisemist tuleb Jossu voodisse, ronib rinna peale ja tõmbab keelega mitu korda üle näo, et pererahvas ikka üles ärkaks ja süüa annaks.

Jossu suhtleb häälekalt nii teiste kassidega kui ka inimestega ning kardab väga üksi jääda. Kassipoiss on ka üsna lühikese kannatusega – kui ta tahab sülest maha saada, siis mingit vaidlemist ei ole. Ka ei lase ta vabatahtlikult küüsi lõigata. Seda protseduuri tuleb toimetada siis, kui Jossu magab, nii et ta ei saa arugi.

Tänaseks on Jossust juba päris mõnus sülekass saanud. Süles olles nurrub ta mõnuga ja krõnksutab käppasid ning kipub isegi nina otsa ja põsed üle lakkuma. Jossu on saanud parasiiditõrje, on kastreeritud ja kiibitud. 

Eriti hea oleks, kui kassipoisid saaksid koos samasse koju, sest kahekesi on ikka palju parem kui üksinda!

Kirjuta Mikule ja Jossule aadressil kassidkoju@hot.ee või helista: 53024599

  Miku tahab koju
  Miku tahab koju Foto: Tartu Kassikaitse/Facebook
Jossu on samuti uue kodu ootel
Jossu on samuti uue kodu ootel Foto: Tartu Kassikaitse/Facebook
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles