Tervis köögikapist: aine, mis mõjub hästi koera organismile ja paneb karva läikima (1)

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kookosõli mõjub mõõdukal tarvitamisel hästi inimese tervisele, aga avaldab turgutavat ja toniseerivat mõju ka koertele.

Portaal Dogtime soovitab koerale anda ainult rafineerimata kookosõli, sest see on valmistatud kõrgekvaliteedilistest kookospähklitest ning sisaldab kasulikke toitaineid.

Mõju koera tervisele

Kookosõli parandab naha olukorda ning turgutab seede- ja immuunsüsteemi. Lisaks leevendab õli ekseeme, kirbuallergiat, kontaktdermatiiti ja kroonilist sügelust. Õli aitab kaasa haavade, hammustuste paranemisele ning seda võib kasutada ka märja ekseemi puhul. 

Eakamatel koertel aitab õli reguleerida insuliini tootmist, vähendada diabeediriski ning leevendada juba tekkinud vaevusi.

Kookosõli järele tasub haarata ka siis, kui on probleeme spetsiifilise koeralõhnaga, sest õlil on antibakteriaalne ning seenevastane toime.

Nahahädade korral või profülaktikaks on õli soovitatav kasutada šampoonina. Neli kilogrammi kaaluvale koerale kulub üheks pesukorraks üks teelusikatäis õli. 

Loe koerte kohta veel: Olulised vead, mida omanikud koera treenimisel teevad

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles