Kurikaelad tegid maost narkosõltlase

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püüton
Püüton Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Austraalias Sydneys lõppes edukalt püütoni narkovõõrutusravi. Madu oli salajast narkolaborit valvates hinganud sisse rohkelt mürgiseid aure. 

Narkoreidi tulemusena toimetasid korrakaitsjad püütoni Uus-Lõuna-Walesi osariigis John Morony vanglas asuvasse metsloomade rehabilitatsioonikeskusesse, mis annab vangidele võimaluse hoolitseda orvuks jäänud või vigastatud loomade eest, vahendab Daily Telegraph.  

Püüton kannatas mürgise metaamfetamiini sõltuvuse all, sest kurikaelad olid pannud hiiglasliku mao narkootikumide varusid valvama. Maod ja roomajad on hirmuäratava välimuse tõttu kurjategijate seas hinnatud valvurid, sest akvaariumisse peidetud relvad või narkootikumid püsivad varastest puutumatuna. 

Rehabilitatsioonikeskuse töötajad pidid hämmastusega tunnistama, kuidas narkootikumid tegid rahulikust püütonist segaduses ja agressiivse mao. «Ta oli väga närviline, liikumisprobleemidega ja kippus ründama,» meenutas rehabilitatsioonikeskuse juht Ian Mitchell keskusesse toodud mao seisundit.

Tavaliselt võivad püütonid olla veidi nipsakad, aga kägistajamadudena pole nad mürgised. Püütonid on pigem rahulikud, kuid võõrutusravile toodud madu oli väga ettearvamatu käitumisega.

Peale püütoni seitsme kuu pikkust narkovõõrutusravi tunnistavad keskuse töötajad ning roomaja eest hoolitsenud vangid, et mao kombed on paremaks läinud ja ta on valmis naasma tavaellu kohe, kui talle on välja valitud sobiv kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles