Öise eluviisiga kõrberebane peremehel naljalt magada ei lase

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis ETV'st

Kõrberebaseid ehk fennekrebaseid on Eestis vaid mõni üksik. Aktiivsed loomad on öise eluviisiga ning võivad pahaseks saades isegi hammustada.

Vadim Firsa nägi kõrberebast esimest korda ühes muusikavideos ning kahe aasta pärast saigi mees endale Gizmo nime kandva lemmiku. Tänases ETV hommikuprogrammis rääkis Vadim loomade päevaga seoses, mida kujutab endast elu koos kõrberebasega.

«Kasside vastu on mul allergia, koer mul juba oli ja ma mõtlesin, et tahan midagi ebatavalist. Temaga ei ole vaja jalutada. Kui ma olen kodus, siis ta käib vabalt ringi,» kirjeldas Vadim elu oma lemmikuga.

Gizmo sööb nii kassi- kui ka koeratoitu, aga tema lemmiksöögiks on jäätis.

Kõrberebased on öise eluviisiga ning Vadim naerab, et ega Gizmogi tal öösiti magada ei lase. Vahel peab mees magades kasutama lausa kõrvatroppe. «Ta on nagu kass. Öösel on tal väga suur pidu,» räägib Vadim.

Kui Gizmo pahaseks saab, näiteks kui teda pesta, võib ta hammustada. Kui Gizmo eriti kurjaks saab, võib hammustus olla üsnagi tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles