Ennekuulmatu: töökas mäger mattis paari päevaga terve lehma maha

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Vilgas mäger mattis maasse terve lehma, et looma lihaga hiljem maiustada.

Teadlased olid väga üllatunud, kui märkasid teadusliku uurimistöö eesmärgil filmitud videot vaadates mäkra, kes tegeles usinalt surnud veise maasse matmisega, vahendab Guardian.

Mäger paistis töötavat üsna meeleheitlikult ning kaevetööd kestsid mitu päeva ja ööd. Selleks, et lehmakorjus korralikult maetud saaks, kaevas mäger lõpnud looma alla maasse tunnelid ning kui tihe tunnelivõrk kokku kukkus, vajus ilma suurema vaevata maasse ka lehm. Seejärel rajas mäger endale lõpnud looma kõrvale uru, kuhu ta sisse puges ning veetis seal kokku 11 päeva, arvatavasti siis loomalihaga maiustades.

Videos nähtu šokeeris ja hämmastas teadlasi ühtaegu. Utah' ülikooli doktorant Ethan Frehner ütles, et mäkrade käitumisest on vähe teada, kuna on öise eluviisiga loomad ja veedavad suurema osa ajast maa all. «Selleks on vaja väga oskuslikku kaevamistehnikat, et sellist asja saavutada,» kommenteeris Frehner nähtut.

Mägrad on tuntud oskuse poolest toitu säilitada. Selleks, et toitu värskena hoida, kaevavad nad saagi maa sisse. Kui üldiselt eelistavad mägrad saagiks püüda endast väiksemaid loomi, siis see on esimene tõend, et mägrad saavad hakkama ka tunduvalt kogukama saagiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles