Toiduained, mida kindlasti oma koerale anda ei tohi (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Koerale sobib vajadusel ka kodutoit, jälgida tuleks lihtsalt seda, et see oleks mitmekülgne. On aga toiduaineid, mida oma lemmikule mingil juhul anda ei tohi. 

Rõõsk piim ja koor: võivad tekitada allergiat ning iga neljandal-viiendal koeral läheb rõõska piima juues ka kõht lahti.

Kondid: kondipuru on ohtlik ja tekitab kõhukinnisust.

Maks: väga paljud koerad on selle vastu allergilised, tekitab tihti kõhulahtisust.

Sink, vorst, pasteet, viinerid jne: sisaldavad palju säilitus-, värv- ja lõhnaaineid ning soola ja  pipart, mis kurnavad loomade neerusid ja maksa.

Nisujahutooted: makaronid ja sai; tekitavad väga paljudel loomadel allergiat, eriti hakkavad sügelema kõrvad ja nahk.

Grillitud ja suitsutatud tooted: šašlõkk, grillliha, grillkana jne. Sisaldavad ohtralt soola ja maitseaineid ning grillimine ja suitsutamine muudab liha allergeenseks.

Maitsestatud toidud: kõik inimeste toidujäägid mis sisaldavad maitseaineid, soola, suhkurt ja pipart (pannkoogid, supid, hakklihakastmed jne.)

Sibul, küüslauk, rosinad ja šokolaad: (mõnedel andmetel ka kapsas ja kaalikas) on loomadele mürgised. 

Toidupoodide odavad koeratoidud: Darling, Chappi, Rocus, Lemmik jt. Odavad koeratoidud tekitavad rasvumist, naha- ja karvaprobleeme, kõrvapõletikke, aeg-ajalt ägedaid kõhulahtisusi ja oksendamist.

Allikas: Nõmme Loomakliinik

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles