Päevakäpp: eutanaasiast pääsenud kass otsib uut kodu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kasside Turvakodu / Facebook

Kass Jakobi elu muutus täielikult eelmise aasta oktoobris, mil tema omanik viis kassi loomakliinikusse eutanaasiale, põhjuseks kassi haigestumine. Kahjuks puudus omanikul soov kulutada aega ja raha kassi ravimisele. Sellest ajast saadik on Jakob elanud loomakliinikus ja oodanud uut võimalust.

Tal diagnoositi diabeet, mis tähendab, et ta vajab ravi, aga mitte midagi liiga keerulist ega kallist. Jakob vajab lihtsalt ühte või kahte insuliinisüsti päevas. Pisikese, kergelt käsitletava automaatsüstlaga, mille puhul millegi valesti tegemine, valesse kohta torkamine või asjatult haiget tegemine on praktiliselt võimatu. Lisaks tuleb talle pakkuda spetsiaalseid diabeetikutest kassidele mõeldud krõbinaid või konserve. Arstid ütlevad, et kassid võivad diabeedist ise paraneda. Vaja on lihtsalt aega ja veidi ravi ning stressivaba keskkonda.

Kliinikus on Jakob õnnetu, ta tunneb end puuris istudes üksi ja reedetuna. Äkki on kusagil üks hea ja pikaajaline hoiukodu? Või äkki hoopis uus ja hooliv päriskodu?

Kui sooviksid pakkuda Jakobile uut võimalust, kirjuta info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles