Eesti linn, kus lasteaiaõpetajatel on abiks koer

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne retriiver.
Kuldne retriiver. Foto: www.flickr.com

Kuldne retriiver Lordy külastab paar korda nädalas koos mänguterapeudist perenaise Maarika Antonoviga kõiki Jõhvi lasteaedu, et aidata lastel oma emotsioonidega paremini hakkama ning lihtsalt rõõmu tunda.

Mänguterapeut tegeleb lasteaias nende lastega, kes on püsimatud või käituvad teiste vastu agressiivselt või kellel on raskusi tähelepanu hoidmise ja keskendumisega, kirjutas Põhjarannik. Peamiselt tegeleb Maarika iga lapsega ühekaupa ja eraldi, olles neile vahel ka rühmas tugiisikuks, aga erivajadustega laste rühmas terve rühmaga korraga.

«Mänguteraapia tähendab, et laps ei pea suhtlema sõnadega, vaid teeb seda mängu kaudu. Püsimatul lapsel lasen valida mängu, mida ta mängida tahab − ühe mängu! −, ja teist ei võta enne, kui selle ühe oleme lõpuni mänginud. Kui lapsel on tähelepanuhäire, annan mina talle mängu ette − sellise, mis aitab tähelepanu treenida. Laps peab leidma endas selle «miski», mis hoiab teda selle tegevuse juures, mida parasjagu on vaja teha,» rääkis Maarika mänguteraapia olemuse lihtsustatult lahti.

Lordy peamine roll lasteaias tööpostil on lihtsalt olemas olla. Vaikselt, rahulikult, kannatlikult. Tekitada oma kohaloluga hea tunne. Olla suur ja muhe, pehme ja karvane Elus Asi, lasta end katsuda ja paitada, taluda stoiliselt sakutamist ja vahel ka kõvemat patsutamist. Seda kõike perenaise valvsa pilgu all − igaks juhuks.

Loe täispikka lugu ja vaata pilti siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles