Galerii: mees aitas sõiduteele eksinud luige tagasi vette

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud pühapäeval helistas Jack McGrath Limericki loomade varjupaika, et teada anda luigest, kes uitas mööda tänavaid ning tundus eksinud olevat.

Loomade varjupaigast lootis mees teada saada, mida peaks linnuga edasi tegema, kirjutas The Dodo. Pärast seda kui McGrath oli kirjeldanud varjupaiga töötajale luige seisundit, soovitati tal proovida lindu üle silla ääre vette lasta või juhatada maismaad mööda veekoguni.

«Ma olin parasjagu teel töölt koju ja nägin kahte Ameerika turisti, kes luike jälgisid, kuid midagi pihta ei osanud hakata. Seega ma jäin luige juurde ning helistasin Limericki varjupaika, et abi küsida» rääkis ta.

Mees sai aru, et abi on 40 kilomeetri kaugusel ja luigel on ohtlik liikluse keskel olla, seega pidi ta selle teekonna koos luigega üksi ette võtma. McGrath otsustas luige suunamise kasuks, seega tuli tal tänava ületamiseks autod seisma panna, et lind ohutult teisele poole teed saaks. See seik võttis küll kõik aega, aga luik jõudis lõpuks siiski õnnelikult jõkke tagasi.

«Ma aitasin ta üle tee külg külje kõrval kõndides, veendumaks ta ohutuses, seejärel läksime me koos trepist alla ja siis hüppas ta juba ise tagasi ohutusse jõkke,» ütles McGrath. «Mulle meeldis see kogemus, sest loomad on alati minu jaoks tähtsad olnud, ma ei saanud jätta luike abitus seisus sinna tänavale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles