Imetore galerii: koerad kohtuvad ventilaatoriga

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Illona Haus on Kanadas Ontarios tegutsev fotogaaf, kes pildistab peamiselt koeri. 

Tema veebilehelt scruffy dog photography võib leida hulga fotoseeriaid, mis naine on koertest teinud. BLOW on Hausi üks pikemaid fotoprojekte, mille tegemine on kestnud juba kolm aastat. Selle fotoseeria käigus on Haus pildistanud koeri, kes kohtuvad ventilaatoriga. 

Hausi sõnul tekkis tal BLOW pildiseeria idee pärast seda, kui ta jälgis ühel soojal suvepäeval oma koera Merrickit, kelle kasukas liikus ventilaatori tuules. «Ma otsisin kuid ideaalset ventilaatorit, värvisin selle üle ja hakkasin modelle otsima,» meenutab naine pildiseeria sünnilugu. 

Hausi jaoks oli oluline, et pildid oleksid loomingulised ja kunstipärased ning et iga koeraga tehtud fotosessioon oleks ainulaadne. «See pidi olema midagi enamat, kui koera talutamine töötava ventilaatori ette ja selle pildistamine,» ütleb ta. Haus soovis, et piltidelt paistaks välja koerte iseloom ja see, kuidas iga koer ventilaatoriga suhestus. 

Fotograafi loal avaldame mõne BLOW seeriasse kuuluva foto. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles