Kööginoa alla neelanud kutsikas jäi imekombel ellu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mercury Press and Media Ltd/Caters News Agency/Scanpix

Staffordshire’i bullterjeri Macie omanikud toimetasid noore koera kiirelt loomade kiirabisse, kuna kutsa hakkas justkui lämbuma. Kliinikus tehtud röntgenipildid paljastasid midagi tõeliselt üllatavat.

Macie, kes on kõigest kaksteist nädalat vana, oli alla neelanud 20 sentimeetri pikkuse kööginoa, kirjutab BBC. «Ma ei suutnud seda uskuda, kui mulle öeldi, et Macie neelas noa alla. Ma ei tea, kust ta selle üldse sai, keegi ei näinud,» ütles Macie omanik Irene Paisley.

Paisley oli eelmise koera, kes oli samuti Staffordshire'i bullterjer, kaotanud kõigest mõne kuu eest vähktõve tõttu ja kartis, et jääb ka Macie’st ilma. «Macie tegi justkui piuksuvat häält, ma mõtlesin, et ta on mängupardi alla neelanud. Seejärel hakkas ta nagu lämbuma,» rääkis naine.

Macie pererahvas oli väga ehmunud ja kui nad kiirabisse jõudsid, hakkas koeral ninast verd jooksma. «Eelmise koera kaotusest oli haav veel värske ja mõte, et võime Macie kaotada, oli kohutav,» sõnas Paisley.

Koerale tehti kiirelt röntgenipilt ja seejärel valmistuti operatsiooniks, et nuga eemaldada. Veterinaar Emily Ronald ütles, et ta polnud varem sellist röntgenipilti veel näinud. «Macie'l vedas, et ta ellu jäi. Teda päästis ilmselt see, et ta neelas noa käepide eespool. Teistpidi oleks tera ta siseelundeid vigastanud ja see oleks lõppenud surmaga,» lausus Ronald.

Operatsioonile järgnenud hommikul hüppas Macie ringi, justkui midagi poleks juhtunud. Loomaarsti kinnitusel on Macie paranemisprotsess kulgenud igati ootuspäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles