Käekotikoerte aeg on läbi saamas

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käekotikoerteks nimetatakse väikest kasvu koeri, keda mõned loomaomanikud kannavad kotis. Nende tõugude hulka kuuluvad näiteks mops, väikesed taksikoerad, Prantsuse buldogid, chihuahua’d.

Mõni nimetatud tõugudest, näiteks Prantsuse buldog, võib esmapilgul tunduda natuke suur, et teda käekotti pista, aga reeglina tehakse seda kutsikate, mitte täiskasvanud buldogidega. Kui veel mõni aasta tagasi oli väga trendikas kanda väikest ja armsat koerakest käekotis, siis nüüd tundub, et see trend on hakanud kaduma, kirjutab The Guardian.

Mõni tuntud naine kandis käekotikoeri kaasas ka punase vaiba üritustel ja Suurbritannias sai see trend staaride eeskujul niivõrd kuumaks, et inimesed hakkasid pisikesi koerilausa varastama. Kuna käekotikoerad on reeglina üsna kallid, siis ei saa igaüks endale sellist luksust lubada.

Viimase aasta jooksul on aga näiteks Suurbritannias täheldatud, et üha enam pisikesi koeri jõuab varjupaikadesse. Võib-olla on põhjuseks see, et käekotikoerad on küll pisikesed, aga neil on suured iseloomud ja nad ei lase end sugugi lihtsalt kotti pista. Samuti ei meeldi koertele see, kui omanik tahab näiteks kotiluku kinni tõmmata. Või on põhjuseks sootuks see, et kuulsused on hakanud eelistama suuremat kasvu koeratõuge ja paljud järgivad nende eeskuju.

Suurbritannias on väikeste koerte massiline varjupaikadesse jõudmine aga tõeliseks probleemiks ja The Dog Trust üritab inimeste tähelepanu tõmmata sellele, et koer ei ole aksessuaar. Kui sa oled otsustanud koera võtta, siis tuleb arvestada sellega, et koer jääb sinuga pikaks ajaks. Ära viska teda tänavale või varjupaika sellepärast, et ostsid endale uue käekoti, kuhu koer enam ei mahu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles