Kuidas vähendada lemmikloomade lõhnu kodus?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa võid ju armastada oma koera või kassi, aga see ei tähenda, et sulle tingimata meeldib see, mis lõhna ta koju tekitab. 

Ilmselt tead hästi, kuidas lõhnab märg koer või mis lõhn hõljub toas pärast seda, kui kass on oma liivakastis käinud. Mother Nature Network annab nõu, kuidas ebameeldivaid lõhnu kodus vähendada.

Voodipesu - kui lemmikloomad magavad sinuga samas voodis, siis peaksid voodipesu nädalas korra pesema. Ära unusta loputada ka oma lemmiku lamamisaset. Ka seda võiks paar korda kuus pesta, et lõhnadest lahti saada.

Diivan - kui su diivanipadjad käivad lahti, klopi neid korra nädalas või kui need kannatavad pesemist, lase need pesumasinast läbi. Võid proovida ka söögisoodat: puista söögisoodat diivanile ja aja see laiali. Lase soodal öö läbi mõjuda, et see imaks lõhnad endasse ja järgmisel päeval tõmba diivan tolmuimejaga üle. 

Vaip - vaipasid võiksid üle päeva tolmuimejaga puhastada, sest ilmselt on need loomakarvu täis ja ka karvadel võib oma lõhn olla. Paari kuu tagant võiks vaibad keemilisse puhastusse viia. Kui koeral või kassil peaks vaiba peal õnnetus juhtuma, puhasta vaipa kohe majapidamispaberiga, mis vedeliku endasse imaks. Seejärel ürita seda kohta puhastada jaheda puhta veega. Ära kasuta kemikaale ega äädikat, sest tugevad lõhnad võivad lemmikloomale märku anda, et ta teinekordki sama kohta märgistaks.

Põrand - põrandaid võiks pühkida iga päev ja märja lapiga üle tõmmata iga paari päeva tagant. Kindlasti tuleks üle tõmmata ka toanurgad, kuhu võivad karvad jm tolm koguneda.

Koeraomanikud võiksid oma lemmikuid regulaarselt pesta, kuna ka sel viisil väheneb ebameeldiv lõhn. Kassi liivakast võiks olla kinnine, siis ei hõlju toas pärast tolm ja ebameeldivat lõhna on samuti vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles