Madridi pargist leiti karbitäis hiidprussakaid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GEOFF CADDICK/PA Wire/Press Association Images

Madridi politseile teatati paar päeva tagasi, et ühest linnas asuvast pargist on leitud kahtlane karp. Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid eest lõunasöögikarbi, mille sees oli 54 suurt prussakat.

Hiidprussakad on pärit Madagaskari saarelt ja need võivad kasvada 5-7,6 sentimeetri pikkuseks ning elada kuni viieaastaseks. Neil prussakatel puuduvad tiivad ja looduses elavad nad tavaliselt kõdunevates puutüvedes. Mõned inimesed peavad hiidprussakaid lemmikloomana, kuid ilmselgelt sai karbiomanikul putukatest kõrini ja ta jättis karbi parki, kirjutab The Local.

Politsei esindaja ütles, et neil pole aimugi, kuidas võisid prussakad parki sattuda, ainuke selgitus ongi see, et keegi lihtsalt jättis need sinna. Madridi munitsipaalpolitsei keskkonnakaitse osakonna töötajad viisid prussakad kohalikku looduskeskusesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles