Pildid: need on kõige sõbralikumad kassitõud (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maine Coon.
Maine Coon. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Kassid võivad tunduda ülbete või isepäistena, kuid tegelikult on nad väga armsad ja sõbralikud tegelased. Iga kass on erinev, kuid on mõned kassitõud, mis on teistest grammikese sõbralikumad.

Kassisõprade portaal iHeartCats tõi välja kõige sõbralikumad kassitõud.

Somaali

Somaali kassid on väga intelligentsed ja aktiivsed, nende mänguhimu võib omanikke vahel lausa väsitada. Lisaks sellele on nad ka väga sõbralikud kassid. Paljudele somaali tõugu kassidele meeldib see, kui neile visatakse mõni lelu, mille nad peavad omanikule tagasi tooma, just nagu koerad teevad. Nad naudivad väga inimeste tähelepanu.

Foto: Alexander Vilf/Sputnik

Siiam

Siiami kassid võivad tunduda tigedatena, kuid tegelikult on nad suured ekstraverdid ja armastavad inimestega koos olla. See kassitõug on tuntud ka häälekuse poolest: ta annab alati märku, kui tahab tähelepanu saada. Siiami kassid on väga lõbusad ja neile meeldib tähelepanu keskpunktis olla.

Foto: HENDRIK SCHMIDT/AFP

Sfinks

Hoolimata veidrast välimusest on sfinksid väga sotsiaalsed ja toredad kassid. Sfinksid on sõbralikud nii oma pereliikmete kui ka võõrastega inimestega. Nad tervitavad omanikku, kui viimane saabub koju ja nõuavad tähelepanu, kui neile tundub, et nendega ei tegeleta piisavalt.

Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

Burma

Burma kassidele meeldib suhelda pereliikmete ja ka võõrastega. Kui uued inimesed tulevad külla, üritab burma tõugu kass nendega kohe sõbruneda. Burma kassidele meeldivad ka koerad. Need kassid on väga sotsiaalsed ja tahavad alati asjadega kursis olla.

Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

Eksootiline lühikarvaline

Eksootilised lühikarvalised kassid on väga sõbralikud ja mänguhimulised. Nad hoiavad lärmakatest kohtadest eemale, mistõttu sobivad hästi rahu armastavale inimesele. Need kassid armastavad inimese süles magada ja mõnuleda nii palju kui võimalik.

Foto: Vladimir Pesnya/RIA Novosti

Abessiinia

Abessiinia kassid on tuntud oma ekstravertse iseloomu poolest. Need on ühed intelligentsemad ja mängulisemad kodukassid. Nad ei hooli sellest, kes on nende vastaseks, nad mängivad kõigiga. Abessiinia kassid armastavad inimeste seltskonda ja on oma perele truud.

Foto: Alexander Vilf/Sputnik

Maine Coon

Maine Cooni tõugu kassid on ühed suurimad kodukasside seas. Need kiisud on teistest kassidest suuremad ja neil on ka suur süda ning iseloom. Maine Cooni tõugu kassid on äärmiselt sotsiaalsed ja armastavad süles istuda. Neile meeldib mängida ja veeta aega koos inimestega.

Foto: Andy Barron/AP

Ragdoll

Ragdolli tõugu kiisud on väga sotsiaalsed, nad tahavad alati koos inimestega olla ja võivad muutuda lausa tüütuks, kui külas on inimesed, kes ei armasta nii väga kasse. Need kassid on ääretult armsad, õrnad ja ilusad ning sobivad igas vanuses inimestele.

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles