Kolm asja, mida koeraomanikud võiksid talvel teada

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nicolas Armer/AP

Talve, eriti lumerohket, peetakse aasta kõige imelisemaks ajaks. Saab terve perega kodus õdusa kamina ees mõnuleda ja kallitele inimestele jõulukinke teha. Aga koeraomanike jaoks on mõned asjad, mis võivad talvel palju peavalu valmistada.

Koerasõpradele mõeldud portaal iHeartDogs tõi välja kolm asja, mida koeraomanikud võiksid talvel silmas pidada. Need nõuanded muudavad kindlasti mõne koeraomaniku elu lihtsamaks.

1. Koer peaks ka talvel aktiivne olema

Kas keegi on sulle öelnud, et sa kohtled oma koera nagu last? See ei pruugigi kõige hullem asi olla. Koerad, nagu lapsedki, peavad nii füüsiliselt kui vaimselt aktiivsed olema. Aga kui koer on terve päeva toas, siis ta muutub rahutuks ja laisaks, selle tulemusel võivad tekkida probleemid liigestega ja koera ajuaktiivsus väheneb. Üks lihtne viis, kuidas külmal ajal koera elustiili aktiivsena hoida, on temaga peitust mängida. Täpselt nii nagu mudilastega! Võta koera lemmikmaius ja viska see toa teise otsa, kui koer sellele järele jookseb, mine ise peitu. Kas koer leiab su üles? Sinu otsimine mõjub koera ajule hästi ja kui koer su üles leiab, anna talle veel üks maius ning võite uuesti mängida.

2. Koer võib hakata köhima

See ei kehti kindlasti kõigi koerte kohta, aga talvel võib mõnda koera kimbutada köha. Koerad peavad ka talvel väljas käima, seega lahenduseks pole kindlasti see, et koera rohkem toas hoida. Koeraomanike sõnul on üsna lihtne köha leevendada: koerale tuleks talvel joogiks pakkuda sooja vett. See hoiab koera soojas ja leevendab köha. Kui köha on väga tõsine, tasuks kindlasti loomaarsti poole pöörduda. 

3. Pärast õues käimist on toas suur segadus

Talvel on tavaliselt lumi maas ja kui kutsa käib oma õueringil ära, siis võib juhtuda, et toapõrand on tema vesiseid käpajälgi täis. Kõige lihtsam lahendus sellele on soetada spetsiaalne uksematt, mis on mõeldud just koertele. Sellised matid on tehtud materjalist, mis imab rohkem vedelikku kui tavaline uksematt. Koer astub oma lumiste käppadega matile ja sa ei pea muretsema, et jälle tuleb hakata põrandat pesema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles