Kolm võimalust koduta loomade abistamiseks

Kertu Jukkum
, MTÜ Nurru Ometi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kertu Jukkumilt küsitakse sageli, kuidas saaks koduta loomadele abiks olla. Tema sõnul on vastus väga lihtne ja igaüks meist saab loomade heaks midagi ära teha. Ta tõi välja kolm võimalust, kuidas koduta loomi aidata. 

1. Toeta mittetulundusühinguid

MTÜ-dele saab teha annetusi või neid saab toiduga abistada. Näiteks MTÜ Nurru Ometi hea sõber Liisa otsustas sel aastal, et tema ei taha sünnipäevaks lilli, vaid hoopis toitu, mida viia koduta loomadele. Nii ka läks ja toit edastati kassidele-koertele.

2. Steriliseeri/kastreeri oma lemmikloom

Suureks ja oluliseks panuseks on see, kui steriliseerid/kastreerid omaenda, vanaema või naabri kassi ära. See vähendab suuresti nende kiisude arvu, kes varjupaika satuvad ning ühel hetkel kodutuks jäädes hukatakse. Teisisõnu, kui sinu, su vanaema ning naabri kass on steriliseeritud/kastreeritud, siis oled andnud määramatult suure panuse koduta loomade arvu vähenemisse.

3. Paku koduta loomadele peavarju 

Pakkuda võib ajutist hoiukodu või päriskodu – mõlemad on vajalikud ühtmoodi. Liisa, kellest oli ka eelpool juttu, otsustas juba mõnd aega tagasi, kui nende kiisu kõrges eas Vikerkaaresillale lendas, et just varjupaigaloom on see, kellele kodu pakkuda. Tänaseks on kiisu mõistagi ka steriliseeritud ning nurrumas ühes toredas loomasõbralikus perekonnas.

Et muuta maailma, tuleb alustada endast ja väga lähedalt. Teeme suuri tegusid ja liigume üheskoos koduta loomadeta ühiskonnani!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles