Laupäeval toimub Eesti suurim varjupaigakasside näitus

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Saar, Royal Canin Estonia

Laupäeval, 3. detsembril toimub Royal Canin Arenal (Rannamõisa tee 8) varjupaigakasside näitus Kaunim Koduotsija, millest võtavad osa kõik suuremad vabatahtlikus korras loomi päästvad organisatsioonid ning koduta loomade varjupaigad. Kohapeal on üle neljakümne kodu otsiva kassi. 

Kassinäitusele kohaselt toimub ka võistlus ning peakohtunik loomaarst Tiina Toometi abiga saavad varjupaigakasside seast välja valitud: Tore Triibik, Lahe Lapik, Kena Kolmevärviline, Mõnus Mustik ja Üllatav Ühevärviline. Kõiki osalejaid ootavad auhinnad ja rosetid ning võitjatele on karikad. Samuti on kõik kiisud päriskodu otsingul ning valmis sobivusel kasvõi kohe sealt samast koju kolima. Kassinäituselt kodu leidnud kiisudega läheb uude koju kaasa kahe kuu toiduvaru ja muu vajalik. 

Foto: Pille Saar, Royal Canin Estonia

Heategevusliku kassinäituse peakorraldaja Klaire Niiluse sõnul on üritust pikalt oodatud ja idee on sündinud ennekõike vajadusest juhtida tähelepanu kodututele loomadele. «Kunagi varem ei ole koondatud nii palju erinevaid vabatahtlikke organisatsioone üheskoos oma kodu otsivate loomadega,» ütles Niilus, kes loodab suurt külastajate arvu ja et jõulueelsel ajal leiavad vähemalt mõned toredad näitusele tulevad karvakerad endale päriskodud.

Näitusel osalevad oma loomadega: Varjupaikade MTÜ, Pesaleidja, Kasside Turvakodu, Kassiabi, Loomakaitse Selts, Nurru Ometi, 58 Kassi Koju, Kelmiküla Kassijaam, Kass ja Pojad.

Toimub õnneloos ja heategevuslik müük, mille tulu läheb varjupaikadele. Päeva juhib loomasõber Kertu Jukkum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles