Poiss üritas oma rula müüa, et kodutut koera aidata

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liliana Ciobanu/AP

9-aastasel Mauco Abeirol pole just palju isiklikke asju, ent tal on väga suur süda. 

Vennaga õues mängides märkas Mauco õnnetut koera, kellega nad ruttu sõbraks said. Koer oli vigastatud, kuid Mauco keeldus teda tänavale jätmast. Mauco võttis katkise jalaluuga koera sülle ja viis koju, kirjutab The Dodo.

Mauco ema Laura ütles, et ta oli varem lastele selgitanud, et nad ei saa endale lemmiklooma võtta, sest pere rahaline seis pole just kiita. «Me ei saanud koera raviarvete eest tasuda. Ühel päeval tuli Mauco koolist ja teatas enesekindlalt, et ta müüd oma rula ära, et koer loomaarstile viia,» rääkis Laura.

Rula oli Mauco lemmik, kuid ta oli valmis sellest loobuma. Mauco ja Laura tegid Facebooki postituse, kus nad rääkisid koerast ja pakkusid poisi rula müügiks. Postitus hakkas sotsiaalmeedias kiirelt levima ja paari päevaga jõudis see tuhandete inimesteni. 

«Meiega võeti ühendust erinevatest riikidest,» ütles Laura. Kuigi rula keegi osta ei tahtnud, tehti perele piisavalt annetusi, et nad said koera loomaarstile viia. 

Nüüd elab koer Mauco juures ja tema nimeks sai Rocco. Ta paraneb veel oma vigastustest, kuid ta on kahtlemata õnnelikum kui eales varem. «Rocco käib aeglaselt, aga vähemalt ta liigub juba,» sõnas Laura. «Ja Mauco on väga õnnelik. Meil on olnud raskeid aegu, aga loomi on mu poeg alati väga armastanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles