Mida teha, et kass ei pelgaks transpordipuuri?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinu kass pelgab transpordipuuri ega taha sinna eriti minna, kui on tarvis näiteks loomaarstile minna? Ära muretse, sa pole üksi.

Dr Kathryn Primm selgitas kassisõprade portaalis iHeartCats, et uuringutest on välja tulnud see, et loomaarsti juures käimine valmistab loomaomanikele nii suurt stressi, et nii mõnedki inimesed jätavad loomaga arstile sootuks minemata. Aeg-ajalt tuleks ikkagi loomaarstil käia, et kass oleks hea tervise juures. 

Järgnevalt on välja toodud kolm nõuannet, kuidas muuta transpordipuur kassi jaoks meeldivamaks kohaks. 

1. Transpordipuur võiks olla nähtavas kohas

Dr Primm sõnas, et loomaomanikud kurdavad talle sageli, et kui transpordipuur kodus välja tuua, paneb kass plehku. Kassi otsimine ja peidupaigast välja meelitamine valmistab stressi nii omanikule kui kassile, kuna loom aimab, et midagi on teoksil. Selliste olukordade vältimiseks võiks transpordipuur kodus kogu aeg nähtaval kohal olla. See peaks olema kassile tuttav, mitte hirmutav asi, mis otsitakse vaid korra aastas välja. Kass ei tohiks seostada enda puuri hirmu ja stressiga.

2. Muuda see kassi jaoks meeldivaks kohaks

Vali selline transpordipuur, kus kass saab mugavalt lamada, aga soovi korral ka istuda ja ringi pöörata. Pane puuri põhja mõnus pehme tekk. Jäta puuriuks lahti, et kass saaks soovi korral seal pikutamas käia ja enda lõhna teki sisse hõõruda. Kui puuril on tuttav lõhn, siis ei pelga kass sinna minekut. Kui kass on end puuri mugavalt sisse seadnud, siis võid puuriukse lühiajaliselt ka sulgeda, et see hääl ei hirmutaks kassi ja et ta saaks selle olukorraga harjuda. Aga ära kindlasti jäta kiisut kinnisesse puuri, kui olete kodus ega plaani kuskile minna.

3. Kass võiks seostada puuri toiduga

Kui tutvustad alles puuri kiisule, siis võid puuri nurkadesse suvalisel ajal maiustusi peita, mida kass sealt otsida saab. Kassid armastavad toitu ja teavad, et see on midagi väga mõnusat. Kui kass hakkab seostama transpordipuuri toiduga, siis see tekitab temas positiivseid tundeid ja edaspidi peaks olema lihtsam teda puuri meelitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles