Hoiukodust plehku pannud koerad saadi kätte

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmisel reedel kirjutas Meie Maa kahest Valjalast päästetud koerast, kes toimetati hoiukodusse, aga kartlikud koerad panid sealt jooksu. Tänaseks on koerad kätte saadud ja vaikselt proovitakse nende usaldust võita.

Hoiukodu perenaine Liina Solotarjeva rääkis, et nad panid koertele ümber maja mitmesse kohta süüa, mille kutsad olid pimeda saabudes nahka pistnud. Julgem koer oli lausa perepojale saba liputades lähenenud ja kui tema oli kätte saadud, siis ilmus ka teine koer välja, kes oli veidi arglikum, kirjutab Meie Maa.

Hoiukodus said koerad uued nimed – Välk ja Välek – ning Solotarjeva sõnul värisesid koerad alguses hirmust. «Võtsin Välgu, selle julgema, sülle ja paitasin teda. Natukese aja pärast lasi ta end lõdvaks,» meenutas naine, kelle sõnul poetas koer liigutusest ka pisara.

Esialgu jäävad koerad nädalaks hoiukodusse, et nad õpiksid inimestega suhtlema. Välk oskab juba rihma otsas käia ja Välek ei püüa ka enam vastu hakata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles