Kuller riskis kassipoja päästmiseks eluga

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eliseu Oliveira dos Santos töötab kullerina ja sõidab mööda Brasiiliat ringi mootorrattaga. Sel nädalal jättis ta aga hetkeks oma töökohustused kõrvale, et päästa ühe kassipoja elu.

Dos Santos oli just Canoase linnas ühe paki kohale toimetanud, kui kuulis lähedalasuva kortermaja juurest paanikas hääli. Ta läks asja uurima ja leidis eest grupi inimesi, kes üritasid kolmanda korruse aknalauale lõksu jäänud kassipoega alla aidata, kirjutab The Dodo.

«Kui ma nägin, mis seal toimus, teadsin kohe, et pean neid aitama,» rääkis mees. Dos Santose sõnul oli sündmuskohal palju inimesi, kelle eesmärgiks oli vaid pisikese kassipoja turvaliselt alla toimetamine.

Redel oli juba paika pandud, kuid see ei ulatunud hästi kassipojani. See, kes redeli otsa ronis, oleks pidanud end täielikult välja sirutama, et kassipoega päästa, ent see tähendanuks inimese elu ohtu seadmist. Dos Santos ei mõelnud kaua ja pakkus, et tema võib seda teha.

Dos Santos sai kassi kätte ja pealtnägijad elasid talle tänaval kaasa. Nagu tõelisele kangelasele kohane, ei jäänud mees sündmuspaika au ja kuulsust nautima, vaid jätkas oma tööpäeva. «Mul oli veidi piinlik, aga samas hea meel, et sain kassi aidata,» rääkis tagasihoidlik kuller. «Otsustasin lihtsalt oma tavapärast päeva jätkata.»

Kulleri isik tehti kindlaks pärast seda, kui päästeoperatsioonist tehtud video hakkas internetis levima. Kassiomanik oli kullerile tõeliselt tänulik ega suutnud uskuda, et inimesed võivad nii head olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles