Uskumatu video: jääkaru teeb koerale pai (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency

Kanadas asuva Churchilli linnakese elanik David De Meulles oli parajasti juhtimas väikest ekskursiooni, kui nad märkasid midagi ebatavalist: suur jääkaru istus ketis oleva koera kõrval ja tegi isegi koerale pai.

«See oli uskumatu hetk,» rääkis De Meulles The Dodole antud intervjuus. «Ma ei osanud muud teha, kui vaid naeratada, sest ma ei suutnud oma silmi uskuda.» De Meulles meenutas, et ta on seda jääkaru varemgi näinud ja ennegi on karu eelistanud koerte seltskonda, ent ta pole kunagi varem näinud, et karu teeks koerale pai.

Jääkaru istus üsna sõbralikult koera kõrval ja patsutas teda paar korda oma hiiglasliku käpaga. Koer ei lasknud end häirida ja istus segamatult oma kohal. Nad istusid niimoodi veidi aega ja siis jätkas karu oma teekonda ning koer jäi samasse kohta istuma, kuna oli ketis.

See vaatepilt sulatas interneti vahendusel paljude südamed, kuid tegelikult on sel lool üsna sünge taust. Nimelt eelmisel nädalal tappis üks jääkaru Churchillis kelgukoera ja sõi ta ära. Koeraomanik Brian Ladoon ütles, et tavaliselt ta toidab neid karusid, kuid ekspertide arvates on see väga halb mõte. Kohaliku looduskaitseorganisatsiooni esindaja märkis, et jääkarusid tuleb kaitsta, kuid nende tavapärasesse käitumismustrisse ei tohi sekkuda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles