Maavärina rusudest päästetud vaprast kutsikast saab päästekoer

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oktoobri lõpus Itaalia linna Norciat raputanud maavärin lõhkus nii mõnedki kodud ja jättis lemmikloomi rusude alla lõksu. Üks kutsikas, kelle tuletõrjujad rusude alt päästsid, alustab peagi treeninguid, et saada päästekoeraks.

Kuigi kutsikas toimetati esialgu oma perekonna juurde, kel oli hea meel kutsat näha, pakkusid nad, et koer võiks hoopis jääda päästeametile, et temast saaks päästekoer. Koerale pandi nimeks Terremoto, mis tõlkes tähendab «maavärinat», kirjutab The Local.

Terremoto pole ainus lemmikloom, kelle päästjad on maavärina rusude alt elusana leidnud. Perugia linna politseinikud leidsid rusude alt kaks kutsikat ja nemadki jäävad tööle politseisse. Mitmed teised lemmikloomad on toimetatud tagasi oma perede juurde. 

Kohalik loomakaitseorganisatsioon Enpa on Itaalia maavärinast räsitud piirkondades aidanud umbes tuhandet lemmiklooma, nende hulgas on olnud koeri, kasse, kanu, kilpkonni, papagoisid, kanaarilinde, hanesid, siil ja hamster. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles