Uus-Meremaal ehitati pingviinidele tunnel

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marty Melville/AFP

Uus-Meremaal asuva Oamaru linnakese pingviinide elu muutus veidi paremaks, kuna neile ehitati turvaliseks liiklemiseks eraldi tunnel. 

Alates 1990. aastate algusest on Oamaru olnud koduks tervele kolooniale kääbuspingviinidele, kes kasvavad kuni 30 sentimeetri pikkuseks. Need tillukesed tegelased kõnnivad iga päev koidiku ajal mereni ja õhtul, kui hakkab hämarduma, liiguvad tagasi oma pesade juurde, kirjutab Moter Nature Network.

Kuigi linnavõimud on üritanud pingviine turvalisematele aladele suunata, on väiksed pingviinid oma harjumustele kindlaks jäänud ja kasutavad endiselt samu radu. Lisaks sellele, et liiklus võib pingviinidele ohtlik olla, tekitavad probleeme ka huvilised, kes käivad pingviine vaatamas. 

Pingviinide turvalisuse tagamiseks otsustati neile ehitada eraldi tunnel. Tunneli pikkuseks on umbes 24 meetrit. Tunneli ehitus algas septembris ja mitmed kohalikud ettevõtted annetasid ehituseks materjale ja paljud vabatahtlikud käisid abi pakkumas. 

Tunnel avati 3. novembril. Tunneli juurde paigaldati ka mõned lambid, et pingviinidel oleks kergem seal liigelda. Tunnelit jälgib eraldi kaamera, et oleks teada, kas ja kui palju pingviinid tunnelit kasutavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles