Eakate hooldekodusse tunginud orav ründas inimesi (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maxim Grigoryev/Maxim Grigoryev/TASS

Vähemalt kolm inimest said Floridas vigastada pärast seda, kui orav ründas eakate hooldekodu ümbruses ja hoones sees selle elanikke. 

Florida osariigis Deltonas asuva hooldekodu elanikud vajasid meedikute abi, kuna hooldekodusse tunginud orav muutus inimestele ohtlikuks. Häirekeskusesse helistanud inimese sõnul oli orav esimese korruse elutoas, kus ta hammustas ja küünistas hooldekodu elanikke, kirjutab Independent.

Häirekeskusesse tulnud kõne taustal on kuulda, kuidas inimesed karjuvad: «Orav on ikka veel siin!» Kohal käinud kiirabitöötajate sõnul võis tegemist olla marutõbise oravaga. Esialgu oli orav rünnanud inimesi õues, kuid kuidagi õnnestus tal ka majja sisse pääseda. Orava leidnud naine viskas närilise majast välja, kuid sellegipoolest vajasid majaelanikud meedikute abi.

Kõnealune juhtum leidis aset 4. novembril, kuid erinevate uudistekanalite andmetel on oravad ka pärast seda eakaid elanikke rünnanud. Fox35 kirjutab, et oravate rünnakud on antud hooldekodu ümbruses aset leidnud viimase paari nädala jooksul. 

Üks 85-aastane naine sattus ka haiglasse. Väidetavalt oli naine õues seisnud, kui orav teda käest hammustas. Naine üritas närilist eemale tõugata, kuid komistas ja murdis käeluu. 

Oravate rünnakud on pigem ebatavalised, samas võib neid ette tulla. Marutõbine loom võib inimesi rünnata, kuna haiguse tõttu käituvad need loomad ettearvamatult ja agressiivselt. Marutõbe on võimalik vaktsineerimisega ennetada, kuid mitte ravida. 

Hooldekodu piirkonnast leitud orava viis kaasa loomakaitse, kes toimetas närilise Florida terviseametisse kontrollimaks, kas tegu oli haige loomaga. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles