Küülik, kelle eeskujul hakkas kass heina näksima

Kerti Kulper
, lemmik.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Üks esimesi asju, mis küülikutest rääkides tavaliselt jutuks tuleb, on see, et kuuldavasti närib küülik kodus kõik juhtmed läbi. Ingela Virkus, kel on kodus emane küülik nimega Martsipan, teab aga omast käest, mida elu küülikuga tegelikult tähendab.

Martsipan ehk Marta on Virkuse ja tema elukaaslase Keith Mutveiga korterit jaganud üle kahe aasta. Kuigi selle aja jooksul on paar ilma jäänud nii mõnestki akulaadijast ja adapterist, kinnitab Virkus, et kui kodus on juba üks küülik, siis peagi tekib tahtmine võtta teinegi võtta.

Virkuse ja Mutvei kodus on praegu küll vaid Martsipan, kes on omanike sõnul iseloomult «selline tüüpiline naine». «Mängib raskesti kättesaadavat, ei taha näidata, et oleks kuidagi sinust huvitatud, aga nii kui ta nina sügad või käes midagi head hoiad – näiteks banaani või rosinaid, mis on ta lemmikud –, on ta sinu,» räägib Virkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles