Miks meeldib mõnele koerale teki all magada?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinu koer on üks neist, kes poeb teki alla ja jääb seal magama? Paljud koerad teevad nii. Kuna tegemist oleks justkui inimestele omase asjaga, siis on üsna lõbus vaadata, kui koer samamoodi käitub. 

Loomaarst dr Kathryn Primm selgitas, et loomad sõltuvad paljuski ressurssidest nagu toit, vesi ja peavari. Sinu voodi võib koera jaoks olla pelgupaik, eriti, kui koer käib voodis sageli ja seal on temale tuttav lõhn. Ta poeb oma varjupaika, sest see on tema jaoks rõõmus ja turvaline paik, kirjutab iHeartDogs.

Teki all tunneb koer, et ta on ümbritsetud headest asjadest ja see mõjub talle hästi. Mõned koeratõud on ka sellised, kes armastavad tekkide sisse kaevuda puhtalt lõbu pärast. Näiteks taksikoerad on sellised, kelle pikk keha ongi loodud kitsastes urgudes käimiseks, seega tekkide vahel võib ta end väga hästi tunda. 

Koerale meeldib seegi, kui samas voodis ja võib-olla ka sama teki all on tema kallis omanik. Koer mõistab, et voodis tunneb omanik end hästi ja käib seal puhkamas. Koera jaoks on omanik kui hea sõber, pereliige ja ka mentor. Loom tajub, et voodi on turvaline paik ja seal veedetakse üsna suur osa ööpäevast. Koera jaoks on see loomupärane, et ta tahab magada omaniku lähedal ja omanikku kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles