Linnud-loomad harjuvad lumega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustriline roninastik.
Mustriline roninastik. Foto: Inari Leiman

Üleöö lumevaibaga kattunud õu tegi loomaaialoomad nõutuks, kuid leidus ka neid, kes lumes möllamist rõõmsalt nautisid. Kalakass Otto, manul Aiolos ja ilves Dušenka olid oma ekspositsiooni kõik nurgad hommikuks jälgi täis tippinud. Nuubia kaljukitse sokk ja uriaalijäärad asusid taas vastavalt kitsesid ja uttesid taga ajama, pulmadega jätkasid ka sinilambad. Muskusveised aga külitavad õndsalt lumel.

Nädalavahetusel Piritalt korterist leitud ja loomaaeda toodud madu osutus mustriliseks roninastikuks (pildil). Looduses Ukrainast Kaug-Idani levinud liik elab nii metsas kui ka stepis ja mägedes ega pelga ka asulaid. Ujub oivaliselt ja teeb vaenlase peletamiseks sabaotsaga vastu maad lüües käristi raginat meenutavat heli. Vilgas ja sale madu on osav põgeneja, kes ka loomaaias korra plehku pani, aga siiski kätte saadi ning neljapäeval omanikule tagastati.

Talvekorterisse kolisid piimakitsed, paabulinnud ja toonekured. Ka kured suletakse ööseks majakestesse. Iseseisva eluga alustas õnnekurgede kasulapsest valgekurepoeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles