Eestlaste loodud jälgimisseade aitab kadunud koera leida

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canese jälgimisseade koera kaelarihma küljes.
Canese jälgimisseade koera kaelarihma küljes. Foto: Tootja foto

Koeraomaniku jaoks on üks hullemaid õudusunenägusid see, kui neljajalgne sõber ära kaob. Ikka ja jälle võib sotsiaalmeedias näha postitusi ja pilte koertest, kes on kadunud ning keda meeleheitel peremehed loodavad üles leida. On õnneliku lõpuga lugusid, aga… kõigil nii hästi ei lähe. 

Pearu Praakle on üks paljudest koeraomanikest, kelle koer kadunuks jäigi. Oma parima sõbra kaotamine tõukas meest tegudele – eesmärgiks oli luua koertele mõeldud uuenduslik jälgimisseade. Koostöös Nufnuf brändiga, mille eestvedajaks on Aivar Roop, toodi turule Canese jälgimisseade

Pearu Praakle rääkis, et tema koer kadus ära ja tagasi ta koera enam ei saanudki. Sellest tekkis mehel idee, et koeral oleks võinud kaelarihma küljes olla jälitusseade, mis oleks aidanud koera hõlpsasti leida. «Pärast õnnetust otsustasingi, et kujundan plaani ja loon Alfonso mälestuseks hädavajaliku ning ainulaadse toote Eesti turul. Tehes seda lootuses, et hoida ära teiste õnnetuid tagajärgi,» sõnas Praakle.

Toote loomisel lähtuti mitmest põhimõttest: seade pidi olema võimalikult väike, samas pika akukestvusega ja Eesti kliimale sobilik. Täna eristubki jälgimisseade teistest omasugustest selle poolest, et see on väiksem ja kergem, aku kestab kauem ning sihtgrupiks on nii kodu- kui jahikoerad. Teised sarnased tooted on siiani keskendunud vaid jahikoertele. 

Praakle sõnul on tagasiside olnud positiivne, kliendid on toote hästi vastu võtnud ja juba on välja pakutud uusi ideid, kuidas seadet edasi arendada. 

Canese jälgimisseadme ametlik edasimüüja Eestis on Nufnuf. 

Rohkem lemmiklooma tooteid leiad portaali Osta.ee Eesti disaini lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles