Huvitav fakt: elevantide kõnnak sõltub meeleolust

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA

Professor Rory Wilson Swansea ülikoolist on pikka aega uurinud loodust ja loomi. Wilson teab hästi, et loomad käituvad sootuks teistmoodi siis, kui nad on inimeste vaateväljast eemal.

Näiteks elevante uurides tegi Wilsoni meeskond kindlaks, et elevantide kõnnak sõltub suuresti sellest, kas loom on rõõmus või kurb. Selle uurimiseks analüüsisid teadlased elevantide kehahoiakut ja samme, edastab ABC.

Teadlased märkasid, et elevantide kehahoiak ja sammud on väga erinevad siis, kui elevant kõnnib toidu suunas võrreldes sellega, kui elevant hirmutatakse toidust eemale. Esimesel juhul valdasid elevanti tõenäoliselt positiivsed emotsioonid ja ootusärevus, teisel juhul negatiivsed emotsioonid ja hirm. 

Wilsoni sõnul on sellised avastused väga olulised, kuna tänu sellele suudame me loomade emotsioone paremini mõista ja kunagi saab sel viisil kindlaks teha sellegi, kas ja millal kogevad loomad kõige rohkem stressi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles