Okasteta siili tuleb regulaarselt masseerida

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okastega siil ja okasteta siil.
Okastega siil ja okasteta siil. Foto: SCANPIX

Tavaliselt on siili keha kaetud okastega, mis kaitsevad teda kiskjate eest ja aitavad sooja hoida. Siilil nimega Nelson pole aga kehal ühtegi okast, mistõttu peab teda pidevalt masseerima, et Nelsonil külm ei hakkaks.

Nelson elab Suurbritannias ühes metsloomade varjupaigas, kus vabatahtlikud tema eest hoolt kannavad. Arvatakse, et Nelsonil pole okkaid geenivea tõttu ja tema keha määritakse regulaarselt antiseptiliste salvide ning beebiõliga, kirjutab Daily Mail.

Varjupaiga juhid Tonia ja John Garner kinnitasid, et nemad hoolitsevad Nelsoni eest nii kaua kui tarvis ja nad loodavad, et lõpuks tekivad ka tema kehale okkad. Nelsonit ei saa loodusesse lasta, sest ta oleks kiskjatele väga kerge saak, kuna ta ei saa end kuidagi kaitsta. 

See pole esimene kord, kui Garnerid on pidanud haruldase siili eest hoolitsema. Ka 2009. aastal sattus nende juurde üks okasteta siil, kuid kahjuks ta suri. 2010. aastal võtsid nad enda hoole alla okasteta siili nimega Betty, kes oli esialgu alakaaluline, kuid nüüd on ta igati terve ja tegus siil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles