Tallinnas toimub rahvusvaheline loomaõiguste konverents

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

4. novembril toimub juba kolmandat aastat Tallinnas rahvusvaheline loomaõiguste konverents, milles saavad sõna nii akadeemikud kui ka aktivistid. Seekordse konverentsi peaesineja on tunnustatud Ameerika filosoof, feminist ja loomaõiguslane Lisa Kemmerer.

«Sel aastal oleme kokku pannud programmi, mis ühendab erinevaid distsipliine ja pakub igaühele midagi: on akadeemiliste uurimuste tutvustusi, filosoofilisi mõtisklusi ja inspireerivaid näiteid loomaõiguslaste igapäevatööst. Märksõnaks on erinevate rõhumise vormide omavaheline seotus,» selgitas konverentsi peakorraldaja Kadri Aavik. 

Konverentsi peaesineja dr Lisa Kemmerer on Montana Billingsi ülikooli filosoofia ja religioonide professor, filosoof ja aktivist, kes töötab loomade, keskkonna ja võimust kõrvalejäetute heaks. Kemmer on lõpetanud Reedi, Harvardi ja Glasgow ülikooli ning kirjutanud-toimetanud üheksa raamatut.

Lisaks esinevad ettekannetega Ida-Soome ülikooli vanemteadur Elisa Aaltola, loomaõigusaktivist ja Soome farmiloomade varjupaiga juhataja Piia Anttonen, Läti loomaõiguste organisatsiooni Dzīvnieku brīvība esindaja Aivars Andersons, sotsioloogia magistrant Kristina Mering, MTÜ loomade eestkoste organisatsiooni Loomus juhataja Kadri Taperson ja sotsioloogiadoktor Kadri Aavik.

Rahvusvaheline konverents «Loomaõiguslus akadeemias ja aktivismis: teadmised ja tegutsemine loomade heaks» toimub Tallinna Õpetajate Majas 4. novembril. Konverents on osalejatele tasuta, vajalik on eelregistreerimine aadressil info@loomus.ee hiljemalt 1. novembriks. Kohtade arv on piiratud.

Konverentsi korraldab MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus ja selle toimumist toetavad SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital, VegFund ja Well-Fed World. Ettekannete sisukokkuvõtetega ja täpse ajakavaga saab tutvuda Loomuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles