Mitu loomapoodi on kimpus ukse taha jäetud lemmikloomadega

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sorokin Donat/TASS

Jõhvi kesklinnas asuva loomapoe müüja on kahel hommikul tööle tulles leidnud ukse taha jäetud anuma rotipoegadega; Ahtmes tegutseva loomapoe ukse taha on jäetud kastitäis merisigu ja muidki väikeloomi. 

Rena loomapoe müüja Tea Pirn ütles Põhjarannikule antud intervjuus, et nende poes müügil olevad loomad on sinna toodud inimeste poolt, kes mingil põhjusel ise neid loomi enam pidada ei saa. «Me ise neid kusagilt müügiks ei otsi, kes tuuakse, need on. Lastele vaatamiseks põhiliselt, aga kui keegi tahab mõne endale osta, siis muidugi müüme,» rääkis Pirn.

Viimased rotid, kelle Pirn poe ukse tagant leidis, olid topid viieliitrisesse tühja veepudelisse. Naise sõnul tuli närilised kõigepealt puhtaks pesta, sest hais oli niivõrd jube. Rena loomapoe omanik Maie Türkson ütles, et nad kaaluvad tõsiselt poele eraldi turvakaamera paigaldamist.

Ukse taha jäetud loomadega ollakse hädas ka Ahtmes asuvas Wanetta loomapoes. Näiteks ükskord oli ukse taga kastitäis erinevas vanuses merisigu, toodud on ka rotte ja muid loomi. Müüja Tatjana ütles, et nemad võtavad müügiks vaid poegi ja noori loomi-linde, kuna vanematele pole ostjaid. 

Uurisime ka teistelt loomapoodidelt, kas neil on sarnaseid kogemusi. Bosse loomapoed asuvad Tallinnas ja Rakveres, aga kuna nende loomapoed paiknevad suuremates keskustes, siis pole neil taolisi juhtumeid olnud. PetCity, kel on loomapoed ja -kliinikud Tallinnas, Tartus ning Pärnus, pole samuti hüljatud loomadega pidanud tegelema.

Pikemalt loe Põhjarannikust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles