Päevakäpp: julge sülekass Amaalia ootab kodupakkumisi

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja/Facebook

Paar nädalat tagasi saabus Pesaleidjasse kohevakarvaline ja sõbralik Amaalia. Kiisu jõudis pealinna tänu Ida-Virumaa loomakaitsjatele, kes ta koos pojakesega Narva-Jõesuust üles korjasid. 

Amaalia on väga eriline. Arsti arvates umbes kuueaastane, aga väga elurõõmus ja sõbralik. Miks see nii eriline on? Sest Amaalial pole kunagi kodu olnud. Kogu oma senise elu on ta veetnud suvituslinna tänavatel hulkudes ja seal ka mitu pesakonda üles kasvatanud. Elus püsis Amaalia tänu ühele Narva vanaprouale, kes just tema pärast ka talviti suvituslinna kiisut toitma sõitis. Ja küllap tänu sellele usaldab ja armastab Amaalia kõiki inimesi. 

Tänu sellele õnnestus ta ka tänavalt ära saada, steriliseerida, vaktsineerida ja kassituppa toimetada. Ning nüüd on tal esimest korda elus võimalus jääda silma inimestele, kes ta päris oma koju viiksid ja talle peresoojust pakuksid. 

Kui tahad Amaaliat oma silmaga näha ja oled valmis sellele põneva näomaskiga kiisule kodu pakkuma, mine Pesaleidjasse külla. Enne külastust täida ka kiisuvõtja ankeet. Lisaküsimustele vastab meelsasti Amaalia isiklik vabatahtlik, kellele saad kirjutada aadressil olenkyt@gmail.com.

Amaalial on oma pass, ta on kiibistatud, vaktsineeritud, steriliseeritud ja saanud regulaarset parasiiditõrjet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles