Kass on korduvalt omaniku elu päästnud

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS

Kui Texase osariigis Fort Worthis elav Glen Schallman võttis oma lemmikuks aastase kassi nimega Blake, sai ta palju enamat kui pelgalt karvase kaaslase. Mees sai lemmiklooma, tänu kellele on ta veel elus.

Schallmanil on mitmeid ajuga seotud terviseprobleeme, mõned neist üsna haruldased, mistõttu võib tal päeva jooksul tekkida mitu eluohtlikku haigushoogu. Kuigi Schallmani kass pole spetsiaalset väljaõpet saanud, on ta mehe jaoks justkui teraapialoom. Kui Schallmanil tekkis magamise ajal haigushoog, näksas kass teda varbast, et mees üles ärkaks, kirjutab USA Today.

Blake on paaril korral lausa ette tajunud, et omanikul võib peagi haigushoog tekkida, ja ta on aidanud mehel ohtlikke olukordi vältida. «Vaatasin ükskord telerit ja mu käsi hakkas tõmblema, Blake hüppas mulle sülle ja hakkas peaga mu kätt silitama. Ta vaatas mulle silma ja nurrus,» rääkis mees.

Blake'i ja Schallmani vahel on väga eriline side ning tänu sellele on mees veel elus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles