Maailma vanim kass tähistas sünnipäeva

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency

Triibik Nutmeg tähistas sel aastal oma 31. sünnipäeva ja kinnitamata andmetel on Nutmeg maailma kõige eakam kass. 

Nutmegi omanikud ei võtnud kiisut varjupaigast ega saanud teda tuttavate käest – Nutmeg lihtsalt ilmus nende aeda 26 aastat tagasi ja alates sellest ajast on ta samas kodus elanud. Nutmegi omanike Lizi ja Ian Finlay sõnul juhib Nutmeg nende kodust elu ning on täiesti imeline kass, kirjutab Bored Panda.

Kui Nutmeg Finlayde aeda ilmus, käisid uued omanikud kassiga ka arsti juures ja loomaarsti sõnul võis kass sel ajal olla umbes viieaastane. Kuna omanikel puuduvad täpsed dokumendid, mis kinnitaksid Nutmegi sünnikuupäeva, siis ei saa eakat kiisut Guinnessi rekordite raamatusse kanda. 

Eelmisel aastal elas Nutmeg üle üsna tõsise südamerabanduse, kuid nüüd on ta juba tugevam ja tema tervislik seisund on paranenud. «Ta pole meie kass, meie oleme hoopis tema inimesed. Ta ei lase meil seda unustada. Võib-olla sellepärast ta ongi nii kaua elanud,» ütlesid kiisu omanikud. 

Finlayde sõnul on kiisu üsna ära hellitatud: «Umbes kella viie paiku hommikul tahab ta süüa ja siis me ärkame üles ning söödame teda.»

Vaata, milline näeb 31-aastane Nutmeg välja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles