Murelik pardiema ootas lennuraja kõrval päästjaid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ralf Hirschberger/AP

Uus-Meremaal leidis eelmisel nädalal aset juhtum, kus päästjatel tuli appi tõtata ühele sulelisele sõbrale.

Uus-Meremaa õhujõud ulatasid oma abikäe ühele pardiemale, kes ootas murelikult lennuraja kõrval, kuna tema pojad olid kitsasse äravoolušaht kukkunud. Lennuraja hooldajad tegid oma tavapärast rajakontrolli, kui nad märkasid pardiema ja lõpuks leidsid ka tema kümme pojakest. Kuna pardiema oli lennukite maandumisrajale niivõrd lähedal, pidid päästjad olukorra kiirelt lahendama, sest oli oht, et pardi tõttu jäetakse lende ära, kirjutab The Dodo.

«Part on üsna raske objekt ja kui kiirused on suured, siis võib üks part paksu pahandust tekitada. Me pidime kiirelt midagi ette võtma, et part lennuraja äärest lahkuks veel enne päeva esimest lendu,» kirjutasid õhujõud sotsiaalmeedias.

Kuna lennuraja kõrval olev vee äravoolušaht oli väga kitsas, ei saanud päästjad pardipoegi hästi kätte, seega tuli neid oksakestega julgustada edasi liikuma, kuni nad jõudsid kohta, kus päästjad said nad juba välja tõsta. Päästeoperatsioon oli edukas ja kõik said oma päevaga tavapäraselt jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles