Prantsusmaa valitsus soovib tapamajadesse kaameraid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rion Sanders/AP

Prantsusmaa parlament andis välja raporti, mille kohaselt soovivad nad tapamajadesse kaameraid, et vältida loomade piinamist.

225-leheküljeline raport pakub välja 65 erinevat võimalust, kuidas võiks tapamajade tegevust läbipaistvamaks ja paremini kontrollituks muuta. Üheks võimaluseks on paigaldada tapamajadesse kaamerad ja parlamendisaadikute sõnul on kaamerate eesmärgiks see, et hoida silma peal loomadel, mitte tapamaja töötajatel, kirjutab The Local.

Samuti pakutakse raportis välja, et tapamajades võiks olla rohkem kvalifitseeritud veterinaare, kes oskaksid välja pakkuda võimalusi, kuidas loomi kõige kiiremini ja efektiivsemalt tappa. 

Valitsus asus antud teemat arutama pärast seda, kui avalikkuse ette jõudis mitu videot Prantsusmaa erinevatest tapamajadest. Videotes on näha, et loomad peavad enne surma päris palju piinlema. Näiteks ühes videos on näha, kuidas tapamaja töötaja viskab elusa lambatalle vastu seina, teises videos on näha, kuidas elusal lehmal raiutakse pea maha.

Videote autoriks olid loomaõiguslaste grupi L214 liikmed. L214 ütles, et tapamajades toimuv võib tõesti muutuda pärast seda, kui sinna paigaldatakse kaamerad, aga teine võimalus olukorra muutmiseks on see, kui inimesed sööksid vähem liha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles