Valencia rahvuspargist leiti peata piisoni laip

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters Photographer/REUTERS

Hispaanias Valencias asuva rahvuspargi pargivahid leidsid eelmise nädala reedel pargist suure isase piisoni laiba, millel oli pea küljest raiutud.

800-kilogrammine piisonipull nimega Sauron, kes oli nime saanud «Sõrmuste isanda» järgi, oli oma karja juht. Reedel leiti aga tema laip ja usutavasti loom mürgitati ning seejärel eemaldati pea keha küljest, kirjutab The Local.

Kolm samasse karja kuulunud piisonit on kadunud ja viiel allesjäänud piisonil esineb mürgistuse sümptomeid. Juhtumit on lähemalt uurima asunud keskkonna kuritegudele keskenduv üksus Seprona. Arvatakse, et loomad mürgitati toidu või vee kaudu.

Rahvuspargi juht Carlos Alamo sõnul oli Sauron «väga suur, terve ja ilus loom». Üheksast piisonipullist koosnev kari saabus rahvusparki alates 2015. aasta juunist kuni selle aasta maini. Selle aasta sügisel pidid pullid esmakordselt kohtuma emaste piisonitega. 

Euroopa riikides on piisonid loodusest põhimõtteliselt välja surnud. Hispaanias hakati neid rahvusparkidesse ümber asustama 2010. aastal. Viimane metsik Euroopa piison tapeti salaküttide poolt 1927. aastal, loomaaedades elab neid umbes 50 tükki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles